Česká komora farmaceutických asistentů a ČASP zahájily úzkou spolupráci

Česká a slovenská asociace pro speciální potraviny (ČASP) nově navázala spolupráci s Českou komorou farmaceutických asistentů. Stalo se tak k 1. 12. 2022 a obě organizace se těší na vzájemnou kooperaci.

Česká a slovenská asociace pro speciální potraviny a Česká komora farmaceutických asistentů (ČKFA) jsou organizace, kterým záleží na blahu jejich klientů. Proto se nyní mohou těšit ze vzájemné spolupráce, která byla dohodnuta na členské schůzi ČASP 30. listopadu 2022, a to s účinností již od 1. prosince 2022. Rozhodnutí bylo jednomyslné.

Pro členy ČASP je klíčový etický kodex týkající se speciálních potravin a doplňků stravy, na jehož dodržování dohlížejí. Díky tomu je zaručena kvalita, účinnost, a hlavně bezpečnost produktů nabízených členy asociace. Zákazníci by proto měli nakupovat doplňky stravy pouze u ověřených prodejců a v lékárnách.

Z navázané spolupráce máme velkou radost, neboť obě organizace mají stejné poslání: důsledně hlídat zdraví a bezpečí svých klientů,“ uvádí za Českou a Slovenskou asociaci pro speciální potraviny předsedkyně jejího představenstva Mgr. Martina Šímová. „Pro Českou komoru farmaceutických asistentů je členství výrobce suplementů v ČASP zárukou kvality produktu, a proto nám naše vzájemná kooperace dává smysl,“ dodává za ČKFA prezidentka Bc. Alena Šindelářová.